Η έδρα μας

Εδώ και αρκετά χρόνια η Καλαμάτα χρησιμοποιεί σαν έδρα το γήπεδο του »Μεσσηνιακού», »Σταύρος Παπαδόπουλος».

 

Χωρητικότητα: 5.613 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο είναι στο τέρμα της οδού Μαυρομιχάλη.
Κτίστηκε το: 1967 (Τελευταία ανακατασκευή το 2000)
Ρεκόρ θεατών: 8.323 (Καλαμάτα – Παναθηναϊκός, την περίοδο 1995-96)
Πληροφορίες: Το Γήπεδο του Μεσσηνιακού πήρε τη σημερινή του μορφή, με τις τρεις κερκίδες, μόλις το 1994. Αυτό οφείλεται στον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο, Ο Παπαδόπουλος αποφάσισε τη μεταφορά του συλλόγου στο Γήπεδο του Μεσσηνιακού, το οποίο και αναμόρφωσε εκ βάθρων, κτίζοντας μεταξύ άλλων και τη δυτική εξέδρα.
Το γήπεδο βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι του 2000 με την τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων, φωτισμού κλπ.

Η δεύτερη έδρα μας 

Το »Δημοτικό στάδιο» Καλαμάτας το χρησιμοποιούμε σαν δεύτερη έδρα μας για περιπτώσεις ανάγκης. Το στάδιο τις εποχές με έντονα καιρικά φαινόμενα χρησιμοποιείτε και σαν προπονητικό κέντρο αφού η ομάδα μας πραγματοποιεί μια με δύο προπονήσεις την εβδομάδα εκεί.  

 

Χωρητικότητα: 4.500 (καθήμενοι)
Τοποθεσία:
Το γήπεδο βρίσκεται στην νοτιοανατολική συνοικία της πόλης κοντά στην ανατολική παραλία.
Κτίστηκε το:1976 με το αρχικό όνομα «Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας»
Ρεκόρ θεατών: (Διεθνής φιλικός αγώνας): Ελλάδα-Ρουμανία 1-0: 8.000 θεατές.

Πληροφορίες: Το Δημοτικό Στάδιο χτίστηκε το 1976 με το αρχικό όνομα «Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας» σε αδόμητο χώρο, αχρησιμοποίητο ως τότε, κοντά στην ανατολική παραλία της πόλης. Σκοπός της ίδρυσής του ήταν η αποσυμφόρηση του Γηπέδου Μεσσηνιακού από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες αλλά και η δημιουργία ενός σταδίου με μοντέρνες εγκαταστάσεις στίβου. Το 1976 χτίστηκαν οι δύο κερκίδες και διαμορφώθηκαν οι διαδρομές του στίβου. Το 1983 τοποθετήθηκε ο ελαστικός τάπητας. Το 2001 μπήκαν προβολείς και το 2007 τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα στις κερκίδες μειώνοντας τη χωρητικότητά του από 5.400 σε 4.500 θεατές.Χρησιμοποιήθηκε ως κύρια έδρα από τον Π.Σ. Καλαμάτα ως το 1994 και από το 2003 ως το 2010 καθώς και από άλλα ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης. Επίσης, κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί σε αγώνες εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου ανδρών, ελπίδων και νέων.

Aλλά κυρίως αποτελεί την αθλητική κυψέλη της πόλης στον κλασικό αθλητισμό. Η ίδρυσή του είχε ως αποτέλεσμα τη διοργάνωση της ετήσιας αθλητικής συνάντησης στίβου Παπαφλέσσεια, η οποία από το 1995 έγινε διεθνής και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα αθλητικά μήτιγκ που διεξάγονται στην Ελλάδα.

Προπονητικό κέντρο

Μετά από σύμβαση που υπογράφηκε φέτος με τον Δήμο Καλαμάτας, η ομάδα μας θα μπορεί να χρησιμοποιεί το καινούριο γήπεδο στα Παλιάμπελα, με σκοπό αυτό να γίνει το προπονητικό μας κέντρο για πολλά χρόνια.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι έτοιμος και την νέα χρονιά 2018-’19 θα χρησιμοποιηθεί κανονικά και περιμένουμε τις βελτιώσεις στον περιβάλλοντα χώρο, αποδυτήρια και κερκίδες έτσι ώστε το γήπεδο αυτό να έχει πλήρη λειτουργικότητα.